Varme Roer 1987 – Short Circuit

Det er lykkedes mig at komme i besiddelse af en privat optagelse fra musikarrangementet Varme Roer på Nykøbing F. Teater i 1987 (tak, Laila).

Det er Short Circuit der spiller (keyboard: Peter Jørgensen, bas: Dan Bøgens, trommer: Tommy Lindhardt, guitar/sang: Christian Skovgaard):

Jeg fandt lidt oplysninger om bandet på hjemmesiden for Peter Jørgensens nuværende band Hi Heel Sneakers, hvor der blandt andet står om Peter Jørgensen:

“Efter en tid her kommer jeg med i bandet “The Fuse”, bestående af Flemming Meldal, keyboard, Tommy, trommer, Dan Bøgens på bas, og diverse forskellige kvindelige sangerinder, og undertegnede på orgel (med 2 stk. 147 Leslier tilsluttet orgel !).

Men “The Fuse” holder desværre ikke længe, i 1987 er det slut …. men tre musikere herfra, nemlig Dan, Tommy og undertegnede forsætter sammen med den nye på banen, Christian Skovgaard – guitarist af guds nåde – og danner bandet “Short circuit II”, og nu er vi tilbage i “Heavy stilen ” – kopi musik af White Snake, U.F.O , Deep Purple, DIO etc. – noget der rykker, en dejlig tid, men desværre lykkedes det aldrig rigtigt at finde en forsanger af den rette støbning. Sidste store optræden er på Varme Roer 17. oktober 1987 og året efter er det slut!”

Ronnie Billes hjemmeside kan man læse, at der efter Varme Roer festivalen i 1980 blev udsendt en LP-plade med titlen “Varme Roer”. Ronnie Bille er én af de tre idé-mænd bag LP-pladen og producerer alle indspilningerne af de 12 orkestre.

Det bliver Danmarks første landsdelsplade, som udsendes d. 11. april 1980. Med orkestre fra Lolland-Falster i rillerne får LP’en stor succés lokalt. Alle bands spillede deres eget rock-materiale, og efterfølgende blev der gennem de følgende 13 år afviklet en årlig Varme Roer Festival på Nykøbing F. Teater. Q-ANO medvirkede på pladen med nummeret “Psykolade”. Alle 12 bands udgav sammen pladen på eget pladelabel: “Progres Records”.

Et hurtigt opslag på bibliotek.dk viser at “Varme Roer” pladen kostede 72,50 kroner ved udgivelsen, og at den indeholder følgende numre:

Quano: Psykolade
Molly: Guldbegær
Sun People: Callgirl
Zone 32: Djassen
Tusnelda: Sammen & alene
Wassinger, Johan: Robinson Crusoe
Cannary Row: Skøn tid
Cheek to Cheek: Sweden
Thunderbirds: Dry all your tears away
Dameskrå: Stærkt nok?
Missin’ Link: Lost woman
Betelgeuse: Midnight

Plademærke og nummer: Progres PR 11111

En tanke om "Varme Roer 1987 – Short Circuit"

  1. Så får du sgu lige et link til Varme Roer 1981 med Nova Aquilae her:

    Såvidt jeg husker spillede Q-ano og Mønrock også det år, samt en masse andre selvfølgelig :-)
    Nå ja, Cannery Row spillede da også kan jeg huske. Jeg mener at det HELE blev optaget på video, men jeg har desværre aldrig set andre optagelser end denne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s